Sunt tolerantă… de dracu’ vă ia pe toţi!!!

5

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/mihaelab/public_html/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 277

 

Vorbind dimineaţă cu un prieten, care era relativ ieşit din minţi de zgomotul pe care-l făcea un bătrân de lângă el cu un pahar de plastic (pe care cu vorbe frumoase i l-a şi confiscat), am început să mă gândesc la subiect.

Tolerantă, ce concept frumos! Trăieşte frumos şi lasă-i şi pe alţii să trăiască…. Mdaa…

Zilele astea e la modă să fii tolerant cu gay-ii. E manie! Toată lumea are poze de profil rogvaive. Spiritul de turmă e viaţă noastră. Toţi cei care scriu, plus toţi cei care cred că pot scrie, s-au repezit cu titluri desprinse parcă din (ştiţi vorba mea) filmele indiene cu buget redus: “ Prietenii mei Gay-ii”, “O floare şi doi gay” şi alte titluri idioate , în care îşi manifestau toleranţa, în dulcele stil clasic românesc.

Ex:

*N-am nimic cu nimeni, am prieteni gay…. cred. Cine e gay la mine în listă, mânuţa suuuus. Cine, tu ? Hmmm, n-aş fi zis…

*N-am treabă cu gay-ii, dar să stea în banca lor! Adică….să nu se manifeste pe stradă, că văd ăştia mici, care oricum sunt retardaţi, că aşa i-am crescut…Deh, tradiţie de familie, din tată-n fiu.

După aceste scrieri în care ne stabilim în faţă publicului această virtute nebună, care este toleranţa, ne întoarcem la vieţile noastre, care nu sunt chiar ca în poveşti, sunt pe modelul:

Ex:

* După treişpe ore de muncă, te prăbuşeşti pe un scaun în autobuz, cu ochii picaţi în gură…când deodată … te împunge o sacoşă şi o băbuţa fornăie pe nas. Ridici ochii şi gândeşti: “ Să mori tu, mamaie, că vrei să mă ridic?! Spune, bre!! Ce cauţi pe stradă la 21.30, bre? Ştiu ce cauţi, să mă spargi pe mine psihologic la cap, gândeşti în timp ce te ridici şi îi dai locul cu un rictus de zici că filmezi o scenă din ” Fly over a cuckoo’s nest”… nu, că eu aş fi tolerantă, dacă nu ar exista băbuţele astea.

* Te aşezi pe un scaun, nu contează unde, e valabil pentru oriunde. Lângă tine se aşează un moşulică cu o sacoşă foşnitoare, în care are o mapă cu reţete şi mai foşnitoare. Începe! Pare că zgomotul nu se va termina niciodată. Şi chiar cred că nu se tremină. Cred că bătrânii se duc acasă şi foşnesc dintr-o pungă până la culcare. Gândeşti: “Să-ţi trăiască familia, tataie, vrei să mă omori fonic? Ce ţi-am făcut io, bre? Te-ai pus pe capul meu? …  După care cu introspecţie: “nu, că eu aş fi tolerantă, dacă nu ar exista băbuţele şi moşii.” Asta te mai linişteşte oarecum. Ajungi acasă şi te uiţi la televizor fără sonor. Aici s-a ajuns.

*Ai ajuns la iarbă verde, eşti fericit (eu, sâmbătă !!!), pui o pătură la umbră, te aşezi, scoţi cartea şi expiri a linişte şi mulţumire. (după ce in prealabil inspirasei a isterie şi spume la gură… că, deh, săptamană de porc). Ce e mai minunat? În aceeaşi secundă, doi draci de copii încep să se alerge, să se stropească cu apă şi sa zbiere că nişte maimuţe oligofrene. Simţi că te ia fierbinţeala de pe coloană. Gândeşti:”Tu-ţi grijania şi paştele şi crăciunu’ mă-tii !!!”. Îţi dai seama că eşti deplasat . E doar un copil, n-are nicio vină. Te reevaluezi şi te pălmuieşti scurt în gând. Îţi reevaluezi şi replicile din cap . Reîncepi să gândeşti: “S-o iau pe mă-ta şi pe tac-tu… pe sus, de dobitoci ce sunt. Şi familia toată şi naţia şi ţara asta de căcat în care m-am născut.”…  Nu, că eu aş fi foarte tolerantă dacă nu ar există băbuţele, moşii şi copii.

Ajungi acasă şi te uiţi la televizor fără sonor, sau te îmbeţi că să uiţi. Aici s-a ajuns..

 

P.S. Nu glumesc, chiar sunt o persoană tolerantă, dar lângă mine, vă rog: nu foşniţi, nu plescăiţi, nu mâncaţi seminţe… nici mere şi nici biscuiţi, nu tuşiţi compulsiv, nu, nu, nu faceţi zgomot. Va rog să comutaţi pe “ mucles mode”.

Hai merci!

Dă mai departe !

Autor

5 comentarii

  1. Cat de cretin sa fii ca sa poti gandi asa, dar sa mai pui in practica. Eu nu zic sa nu avem rescpect pentru cel de langa tine, dar sa nu uitam ca traim intr-un secol agitat in metropole din ce in ce mai aglomerzte cu tot felul de oameni cu caractere, culturi, gandiri si comportamente diferite. Eu nu tolerez rasa umana care isi uraste semenii si contribuie la distrugereai ei. NIMENI NU E PERFECT !!!

  2. Și eu sunt tolerant, doar că urăsc bătrânii, copii, câinii, bărbații femeile, extratereștrii balenele și dromaderii. În rest sunt foarte tolerant. Ah am uitat, nu-mi plac moșcrăciunii!

  3. „nu tuşiţi compulsiv” – cred ca ai vrut sa scrii „nu tuşiţi convulsiv” (diferenta e destul de mare).

  4. cum apreciezi un articol pe pagina asta? sau cum apreciezi pagina? mai clar? cum spui: imi place!!!! sau „urmaresc” cum? (mai mult de share, nu vad) 😀 )))))

Comentează