Ionel, Ionelule, băi nene!….

1

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/mihaelab/public_html/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 277

Astăzi, intr-un omagiu absolut, adus oamenilor de la mine din listă, ai căror părinți lipsiți de imaginație și mari iubitori de glie strămoșască, le-au pus numele Ion și Ioana, le voi face cadou o analiză pe text, împreună cu toate gândurile mele bune și nebune
În plus, e ziua prietenei mele celei mai bune și mi-e ingrozitor de frică de faptul că, sătulă fiind să tot uit de ziua ei de treizeci de ani incoace, e posibil să cedeze nervos și să-mi rupă dinții, și din câte m-am interesat, la vârsta asta nu-mi mai cresc alții.
So…
”Ionel Ionelule”

” Când se duce lumea la culcare
Cine îmi stă beat prin cârciumioare?
Și în fiecare dimineață
Cine-mi stă cu-n felinar în brațe?”

Ce înțelem de aici? Avem un narator năuc, care neștiind de capul lui, se întreabă retoric, cine dracu e alcoolicul care o arde beat p*lă, noaptea cu capul pe mese și diminețile atârnat de toate felinarele?!
Ce mă surprinde, este tonul foarte sweet, ba chiar personal (”cine îmi stă”), ceea ce mă duce cu găndul, ca ori e nevastă-sa, care dându-și seama ce zdreanță bețivă are la usă și realizând că nu are ce face, s-a apucat de cântat, ori e mă-sa, care, nah, decât să se gandească la varianta că poate din cauza ei e așa, mai bine cântă și ea.

” Este Ionel, bata-l norocul,
Care bea ca sa-si inece focul,
Focul care-i frige inimioara,
Fiindca nu-l iubeste Marioara.”

Pufffff, pică varianta cu nevastă-sa, rămâne mă-sa, care știe că puișorul e un alcoolic anonim, dar îi găsește scuze și îi urează tot binele din lume.
Pe principiul, e un bețiv nenorocit, să-i dea dumnezeu sănătate și măicuța domnului, și să-l lovească norocul din toate direcțiile, că nu e vina lui, ci a lu’ vaca aia bagaboantă de Mărioara, care nu îl iubește, parașuta dracului.

” Ionel, Ionelule,
Nu mai bea băiatule,
Ionel, Ionelule,
Fiindcă te râd fetele.”

Doamna mama lu’ Ionel, vă spun sincer că Ionel are probleme muuuuuult mai grave decât că îl râd fetele, deci reveniți-vă și forțați o înscriere în AAA. N-o să fie ușor, dar măcar ați încercat.
” Ce-ai gasit Ionel, la Mărioara,
De ți-a pus pe flăcari inimioara?
Si de ce sa plângi tu, mai băiete,
Cand pământul este plin de fete?”
Tipic! Replică de mamă de băiat. Ce-ai găsit, mamă, la golanca aia de Mărioara, nu vezi că te face să suferi? Dă-o dracu de scroafă, mămică, e plin pamântul de ele, ne luăm alta.
Doamnă, vă spun drept că io țin cu Mărioara. Cred că s-a săturat și femeia să-l găsească pe sărac dormind cu felinarele și i-a făcut vânt. Puteți s-o condamnati? Da, văd că puteți.
Nu e în regulă!

” Dacă vrei să uiți de Mărioara,
Hai pe câmp cu mine, intr-o seară,
Să culegem dalbe floricele,
Să privim la lună șï la stele.”

Well… Invitația mi se pare halucinantă! Pe lângâ faptul că e cam spooky să te invite mă-ta pe câmp să vă uitați la lună și la stele, cum sună asta:
Ionelule, maică, dacă vrei s-o uiți pe curva aia de Mărioara, io zic să mergem seara pe câmp și să culegem niște dalbe floricele. Știi cum eeee? Pfiuuu, îți ia cu mâna.
Doamne ferește!

Dragii mei Ionei de toate sexele, sunt speechless, La mulți ani!
Haide palarevedere!

Dă mai departe !

Autor

Un comentariu

  1. Mai vin cu o teorie: poate cea care canta este o tipa indragostita de Ionel! Motivul pentru care o uraste pe Marioara si il invita pe camp :))

Comentează