Când sunt bună, sunt, frate !

1

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/mihaelab/public_html/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 277

Doamne, sunt aşa de încântată de gradul de înţelepciune dobândit odată cu vârsta, că nu ştiu cui să mulţumesc. Credeţi-mă, dacă aveţi nevoie de sfaturi, nu ezitaţi. Nu mă pricep la toate, dar improvizez tare bine..
Nu mai departe de azi, am dat un sfat extraordinar, după standardele mele.
Dar mai bine să judecaţi voi, să nu credeţi că mă laud aiurea.
Mă sună prietena mea, turbată de nervi…


– Mikisooooor, ajutoooor!-
– Ce e, ce s-a întâmplat, aoleuuuu, tip şi eu calmă, descreierată şi imperturbabilă?!
– Nu pot să curat acvariul!
– Aoleu, de ce?
– Nu pot scoate peştii!
– Aoleu, de ce? întreb din nou, dând dovadă de o completă lipsa de imaginaţie în ceea ce priveşte dinamica întrebărilor care te pot duce la un moment dat către un răspuns mai de doamne-ajută.
– Pentru că nu-i pot prinde! Pe ei, pe peşti..
Nu ştiu de ce crede prietena mea că aş putea să am un răspuns pentru ea, dar nici nu contează. Simt presiunea încrederii ei pe umerii mei , aşa că fac eforturi. Încep să umblu năucă prin palatul minţii mele, deschizând şi închizând sertare, uși, ferestre, în căutarea capitolelor despre peşti. Cu ocazia asta, îmi dau seama că palatul minţii mele este în fapt o magherniţă din chirpici, unde pe un scaun stau aruncate nişte amintiri de ieri amestecate cu nişte frânturi de amintiri cine ştie de când. În ultimă instanță, încerc să-mi aduc aminte măcar cum arată un pește, să justific cumva statul ca proasta cu ochii în tavan.


În timpul ăsta prietena mea aşteaptă la celălalt capăt al firului.
-Mikisor, mai eşti?
– Dada, sigur!
– Ce faci acolo?
– Încerc să gândesc ca un peşte.
– Încerci să ce? Miki, mă sperii.
– Nunu, sunt bine, zău. Ştii ce cred? Cred că ar trebui să le anticipezi mişcările (în timpul ăsta, în capul meu, înot într-un bazin imaginar, ca Ariel, mica sirenă, pana mea, încerc o simulare).
– Să anticipez mişcările peştilor?
– Dada! zic eu foarte convinsă.
Deşi nu i-am dat niciodată vreun motiv să facă asta, prietena mea încă ascultă ce prostii debitez. Eu cred că în adâncul sufletului ei, ştie că sunt o cretină care bate câmpii, dar vrea să am dreptate măcar o dată,  ca să-şi poată explica de ce e prietenă cu mine.
Mai trece puţin timp, în care bănuiesc că se chinuie să descopere un tipar comportamental al celor trei peşti pe care îi are.

-Nu merge. Aleargă brownian, ca nişte imbecili. Nu mai am răbdare, m-am enervat.

-Hmmm, găsesc eu de cuviință să mormăi, punând mai repede la îndoială capacitatea de anticipare a prietenei mele, decât faptul că peştii aleargă de-a-n pulea fără vreun algoritm.

-Ok, mă repliez imediat. Cu ce îi prinzi? Ai un minciog, ceva? întreb eu preţioasă.

-Normal, doar nu credeai că încerc să-i prind cu două degete..

-Gata, ştiu, zic, comutând de la planul A la planul B. Te-ai gândit să le fuți câte un minciog de-ăla în cap? Nu cât să-i omorî, dar să le deturnezi puţin direcţia?!

Prietenă mea râde, sau plânge, nu-mi dau seama exact. Eu încă mă uit la magherniţa din capul meu, palatul minţii vezi-doamne. Sherlock e ficţiune. Sherlock my ass…

Dă mai departe !

Autor

Un comentariu

  1. nu mi dai si mie nr tau de telefon, poate mai imbunatatesti strategia intre timp si data viitoare cand curat acvariul imi esti de ajutor? sau poate la alte cazuri din astea disperate sa apelez la mintea ta stralucita? :))) hai ca m am distrat.

Comentează