Boboteaza rules! Here we go….

1

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/mihaelab/public_html/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 277

Aoleeeuuuu, că nu puteam să vă las așa..
Diseară e Boboteaza, bre maică și trebuie neapărat să ne ținem de tradiții, mdaaa..
Iată care sunt acestea:

1. În ajun, fetele mari postesc ca să aibă bărbaţi buni şi cuminţi.
Minunat! La oraș nu are cine să postească. Și, oricum, cine vrea bărbați cuminți?

 1. Femeile fac piftie ca să le fie tot anul faţa fragedă ca piftia.
  Whaaaaaaaaaat??
  Ale dracului de idioate!!!!!! Cred că de acolo ni se trage celulita. Pffffff, piftie my ass!!! (ups, n-ar fi trebuit să spun asta).
 2. Văduvele şi flăcăii tomnatici iau un fir de busuioc de la preot, îl leagă cu aţă, lână sau mătase roşie şi îl poartă cu ei pentru a fi ocrotiţi.
  Cineeeee, măăă? Flăcăii tomnatici? Huh??? Să fie ocrotiți de cine? Să nu-i prindă curva satului și să le facă sex oral până îi omoară, sau care-i treaba. Doamne fereste!! Nu vă supărați, am flăcăi tomnatici în listă? J)))))))))))))
 3. Obiceiul specific acestei zile este colindatul cu Chiraleisa.
  Iar colindăm? Cu ceee? Nu știu ce e asta și nu mă bag. Pass la punctul 4.

  5. În această noapte, fetele recurg la numeroase practici mai mult sau mai puţin magice pentru a-şi ghici sau vedea alesul.
  Mai mult sau mai puțin magice? Cum adică? Deci, dacă e draguță, poate să o ardă doar cu niște busuioc sub pernă și dacă e urâtă trebuie musai niște Voodoo? Cu căt e mai urâtă, cu atât trebuie să fie mai ciumecă magia? Cred că da…

  6. Fetele, ca să-și ghicească sau să-și vadă alesul, făceau….. ce credeți?
  – numărau parii de la gard
  – ghiceau în oglindă şi chiar în apă
  – scoteau diferite obiecte simbolice de sub farfurii
  – ori scormoneau focul din vatră spunând: „Cum sar scânteile din jăratic, aşa să scânteie inima lui, şi nu inteţesc focul, ci inteţesc inima lui”.

În primul rând, dacă stai la bloc, ai belit-o, n-ai ce număra, deci, ți-au scăzut șansele.
În al doilea rând, înțeleg că ghiceau în oglindă. Ce? Ce ghiceau în oglindă? Încercau să ghicească cine e arătarea aia, de se zgâiește la ele? În fine, la sat e mai simplu, că fiind oameni puțini, poți să ghicești prin eliminare cine ti-e … scris, să zicem. Zic și io..
În al treilea rînd, ce dracu obiecte simbolice au astea de la sat sub farfurii? Mai mult decât atât, io nu cred că am obiecte simbolice nicăieri în casă, dar sub farfurii. Io sub farfurii, am alte farfurii (dacă vorbim de alea din dulap). M-au pierdut aici…
Deci, fetele mele, diseară repetăm în cor:

” Cum sar scânteile din jeratic,
Vreau și eu un flăcău tomnatic (indiferent ce înseamnă asta)
Să mă ia și pe mine de nevastă
Ca să nu ramân singură ca o proastă”

S-a înțeles?
Uffffff, tot eu să salvez situația!!!
Haide palarevedere!

Dă mai departe !

Autor

Un comentariu

 1. Da’ niste sfaturi pentru noi, astia natafletii, ca oricim ne-am spune, la urma urmii tot aia e, n-ai, bo$$ ? Cum sa facem, sa prefacem, sa ne apropiem si noi catusi de putin de inima adoratei ? 10 steps for a nerd to get laid the beloved ghetto woman !

Comentează