Ajutooooooooooor! Iubitul meu e artist!

5

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/mihaelab/public_html/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 277

Aici vorbim despre bărbații cu suflete de artiști care trăiesc o perpetuă dramă. Cum care dramă? Toate.

Drama iubirii: Cum iubește el, nu iubește nimeni.

El iubește nepământean, Dragostea lui e energie pură e poetică, se uită la ea cu exaltare și la tine cu milă. N-o meriți. Ești o simplă muritoare amărâtă, care nu știe de capul ei. Ca să meriți iubirea lui, trebuie să fii mai presus de orice (dracu’ știe ce înseamnă asta, nici el nu știe). Femeia, cu F mare, nu s-a născut, de-aia o caută el cu mintea rătăcită în toate femeile cu f mic. Lăsați-l s-o caute, căutarea e țelul lui în viață.

Drama despărțirii: Cum stai tu așa, liniștită, și faci o fasole, vine și te anunță că între voi totul s-a terminat. Rămâne pironit cu ochii pe geam, ca în “Tânăr și neliniștit”, își duce dosul palmei la frunte, cealaltă mână la gură, ca să-și înăbușe un hohot de ceva și-ți spune:œ Adio! Dacă ești normală la cap, îți reprimi cele două palme, care stau să tâșnescă spre om, nu de alta, dar ți-e că-l dai cu capul de hotă, și-ți continui treaba. După ce o să iasă pe ușă și o să se ducă să bea, că, nah, despărțire fără alcool cine a mai pomenit?, o să se întoarcă rupt de foame, de băutură și de tot felul de chintesențe pe tricou… Deci, termină fasolea aia!

 

Drama rugăminților: trebuie să-l rogi să vina acasă de la muncă, deși nu are unde în altă parte să se ducă, să-l rogi să deschidă ochii dimineața și să-i închidă seara, să te iubească, să înflorească pomii, să aducă ploaia, să meargă în două picioare. Nicio acțiune de-a lui nu are noimă, dacă nu l-ai rugat tu să o facă. Cum e posibil să nu-l rogi lucruri? El de ce să le facă? Se hotărăște brusc să nu mai respire, doar ca să te oblige să-l rogi. Dă-i pace! Poate doar vreo două minute. Cumva, am senzația că e convins de faptul că, dacă l-ai ruga ca mâine să fie pace pe planetă, cu un singur gest ar face să pice toate gloanțele lumii din puști. Dacă încă e război, e pentru că nu l-ai rugat tu să nu mai fie.

Drama grandorii și a ego-ului: el e un zeu, un centaur și un colos. Tu trebuie să-i spui la fiecare pas asta. Nu e ca și cum, dacă nu i-ai spune, brusc s-ar simți ca o furnică. Nu, deloc. E o problemă dacă nu îi spui, pentru că ori ai orbul găinilor, ori ai ceva la cap de nu observi. Nu-l surprinde nici că încape în oglindă, nici că are loc în pat și nici că își găsește la magazin haine pe măsură, deși el în ochii lui e cât King-Kong, sau ceva. Tot ce poți să faci ca să te distrezi este să îl rogi din happy wheels când în când să se aplece când intră în bloc, să nu dea cu capul în vreun ghiveci cu flori de la etajul 8.

Drama job-ului: aici, în general, vorbim de drama job-ului lipsă. Și nu e drama lui, e a ta. Dar nu e despre tine acum. El nu are job pentru că angajatorii nu înțeleg să-l plătească să nu se ducă la muncă. Niște idioți. El gândește, plăsmuiește, făurește vise, de ceeeee, Doamne, de ce nu-l plătește nimeni pentru asta? Stă toată ziua și cântă: “You may say I’m a dreamer/But I’m not the only one/I hope someday you’ll join us”. Te gândești puțin, dar realizezi că trebuie să aducă cineva o coajă de pâine pe masă, așa că te îmbraci și pleci la muncă și îl lași neînțeles și trist, dar recunoscător că nu trebuie să facă el asta.

Drama creației: să zicem că omul e chiar artist, mai mult, chiar talentat. Tu, pricepută să apreciezi, îi înțelegi creația, ești mândră de el, îi zâmbești tandru și îi spui că e foarte frumos ce a creat. Ești praf, ești zero barat, asta ești! Cum adică e frumos? Adică nu ți s-au răsturnat ochii în cap până când au rămas două globuri albe, nu ai făcut spume la gură și frisoanele nu te poartă din perete în perete, nu trăiești un catharsis, nu ești epileptică deja sau măcar catatonică? N-ai înțeles nimic. Nu te pricepi deloc. Dacă te pricepeai, acum erai pe marginea balconului, amenințând că te arunci, dacă mai auzi așa vorbe sensibile care-ti sfredelesc sufletul. Repet, ești praf.

Drama victimei: omul este sensei în ale autoironiei. Nu-i poți spune nici dă-te mai încolo, că o ia personal. Replica preferată: “ De data asta ce-am mai făcut? “. Clinic se numește mania persecuției, dar nu e spitalizabil… încă!

Drama dramelor: el, artistul, ascultând un pian care se tânguie ca o veveriță înjunghiată și bând un pahar de vin, al nouălea, auzind cu urechea de artist cum se nasc marile capodopere ale lumii, cum răsar florile de colț, cum se oprește ploaia, poetic, că la el nu se oprește ca la noi, băăăăăi tâmpitelor, se oprește metaforic, cu zgomot de obuze sparte, cum stă el așa, o lacrimă îi părăsește tristețea ochilor chihlimbarii. Așa se numește la el, la tine se cheamă că s-a-mbătat și plânge ca prostul, da’ tu ești varză, așa că taci. El se uită la tine cu ochi de căprioară care tocmai și-a luat o vază-ntre ochi (nu mă înțelegeți greșit, îmi plac căprioarele, dar în pădure), și-ți spune: ”nah, că m-a umflat plânsul de atâta frumusețe”. Habar nu ai ce să faci. Să-i aduci o compresă și niște gheață să se dezumfle? Să-ți mai repet că ești praf? Neahhh… Ai înțeles tu.

Pffff, și ar mai fi atâtea drame, dar să nu ne enervăm și să repetăm în cor:

Save your drama

For your mama!

Dă mai departe !

Autor

5 comentarii

  1. Si cand te gandesti ca i-am spus si eu unui artist ca versurile lui sunt…frumoase, Doamne, acum imi dau seama cat trebuie sa ma fi injurat bietul de el pentru aceasta jignire teribila…Poate trebuia sa-mi pregatesc arsenalul de sinonime ale cuvintelor ,,divin”, ,,magnific”, ,,genial”, dar din pacate nu citisem pe atunci articolul asa ca nu aveam de unde sa stiu… Din cauza persoanelor ca noi, artistii (vesnic neintelesi) s-ar putea lasa de meserie, inspiratia trebuie intretinuta, nu tratata cu indiferenta. Dar stii ceva, n-ar face-o! Noi avem un nivel de intelegere inferior, chiar de-am vrea nu i-am putea intelege, iar ei stiu asta. Saracii…de noi.

    Gata, gata ca m-am luat cu gluma si eu :)) Mi-a placut mult articolul, ma bufnea rasul printre paragrafe, ironiile au fost foarte inspirate ! 🙂

  2. Daca ati pune mana pe carte… multa carte, nu ” motivationale” si alte ” oshoisme” ati intelege ca drama sunteti voi, de fapt, si v-ati vedea de treaba daca sunteti asa destepte si pragmatice. Nu inteeg ce cautai sau ce va retine langa un artist, deci cat sa te duca mintea sa stai, ramai langa un artist, un om, un barbat, daca nu-ti place ? Trebuie sa fii tare cretinuta, nu ? Hai, mergeti in lumea voastra tare, misto, dura, pragmatica, si poate gasiti si-un bad boy, ca stim ca va place, si sa ne tineti la curent cat v-a tinut. A, sa nu uit, daca puneati mana pe carte, stiati, de fapt, simteati, ca nu-i o stiinta, si ce sa-i spuneti aluia care v-a cantat melodia, nu era nevoie sa aflati din ” cosmopolitam” ce si cum sa vorbiti, daca nu simtiti. E plina lumea de proaste, dar, dureee, vai, ce dure, si independente, femei puternice, mah.

    • Amdrei, te rog să mă scuzi că nu am vazut pâna azi comment-ul tău, aș fi vrut să-l văd mai devreme. Cum să-ți explic pe înțelesul tău că este doat o poveste amuzantă, tu nefiind de nicio parte (nici artist, nici om care înțelege ce citește și cu atât mai puțin o persoană cu simțul umorului).
      Eu accept că sunt cretinuță, dacă și tu recunoști că ești unul dintre cei mai mari dobitoci în viață.

Comentează