Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte….

0

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/mihaelab/public_html/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 277

„După un secol de studii și de cercetări, misterul găurilor din anumite brânzeturi elvețiene, precum Emmental sau Appenzell, a fost în sfârșit elucidat, au informat joi cercetători din Confederația Helvetică citați joi de AFP.

Celebrele goluri în masa șvaițerului sunt provocate de mici particule de fân care cad în lapte, atunci când vacile sunt mulse, au stabilit cercetătorii de la Agroscope — Institutul de științe alimentare cu sediu la Berna.”

 

După mai bine de un secol de frământări şi sume exorbitante sacrificate pe altarul ştiinţei, un grup de cercetatori de la institutul „Doctor House”, de fizică, educație fizica şi istorie, care în paralel , mai mult ca hobby, studiază istoria rock-ului alternativ şi brânzeturile franţuzeşti a descoperit, în sfârşit, secretul găurilor din svaiter . Această desoperire ar putea să spulbere ani de speculaţii şi miliarde de ipoteze false care s-au vehiculat pe marginea acestui subiect controversat. Se pare că mici particule de fân cad în lapte, în timpul mulgerii vacilor şi prin procesul de fermentaţie , degajă un gaz care duce la producerea spaţiilor goale.


Decenii de bâjbâieli şi ipoteza că producătorii aveau ,cumva, control asupra producerii şvaiţer-ului şi mai ales  a găurilor din el, s-au evaporat pe loc. Producătorii, nu fac decât să colecteze laptele în nişte instalaţii de ultima generaţie, care frizează SF-ul, dar care au rolul unic de a puncta la impresia artistică, natura, hazardul şi câteva procese chimice, rămânând să preia sarcina de a face restul.
Cercetătorii speră ca această reuşită, să le aducă gloria de odinioară, când au descoperit secretul tinereţii fără bătrâneţe şi vieţii fără de moarte (orice asemănare cu titlul unei poveşti din copilăria noastră e pur întâmplătoare şi chiar enervantă pentru cercetători,care afirmă că atâta i-a dus capu’).

Din păcate, descoperirea a fost epocală dar de scurtă durată, leacul dispărând a două zi după ce comunicatul a fost făcut public.. Imediat după anunţ, o doamnă care semăna izbitor cu Paula Iacob, însoţită de un domn care semăna înfiorător cu Ion Iliescu, aşteptaţi acasă de un domn care semăna de-a dreptul penibil cu Radu Beligan, au fost văzuţi părăsind laboratorul. Surse din interior afirmă că organele chemate la faţa locului să constate furtul, ar fi găsit un bilet, care se presupune că a fost lăsat în bătaie de joc de atacatori, pe care scria cu tăieturi din ziare, pentru a face ancheta mai anevoiasă: ” feeling immortal” , cuvinte urmate de un emoticon care arăta în batjocură degetul mijlociu.

Emoticon cu Duncan MacLeod

Dă mai departe !

Autor

Comentează